Yaşlılık Nedir? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 65 yaş ve üzeri bireyleri “yaşlı” olaraktanımlamaktadır. Yaşlılığın seyrine ve vücut fonksiyonlarında oluşandeğişikliklere göre yaşlılık dönemleri; 65-74 yaş arası “geç yetişkinlik”, 75-84 yaş arası “yaşlılık” ve 85 yaş ve üzeri de “ileri yaşlılık” dönemi olaraksınıflandırılmaktadır. Yaşlılıkta Vücusun Yapı ve İşlevlerinde Oluşan Değişiklikler Fiziksel …
Devamı »Geriatri (Yaşlılık Bilimi) ve Beslenme
Yaşlılık, yaşamın bir basamağı ve aşamasıdır.Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) yaşlı nüfusu 65 yaş ve üzeri olarak adlandırır.Ve bu tanımlanan nüfus gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde senede yaklaşık %5’lik bir artış gösterir. Yaşlılıkta yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması, gerekli besin öğelerinin vücuda alınması, kronik hastalıkların (kalp-damar hastalıkları, diyabet, osteoporoz vb.) önlenmesi, …
Devamı »Yaşlılıkta Beslenme Nasıl Olmalı?
Yaşlılık nedir, en basit tanımıyla anne karnından başlayarak yaşamın sonlanmasına kadar devam eden doğal bir süreçtir. Yaşlanma nedir, zamana bağlı olarak hastalık söz konusu olmaksızın ortaya çıkan vücut yapısında, organların işlevlerinde , hücrelerin, dokuların ve organizmanın fizyolojik işlevlerinde oluşan çoklu değişikliklerdir. 80 yaş ve üzeri bireyler yaşlı olarak …
Devamı »