Başlangıç / Yazarlarımız

Yazarlarımız

  • Hilal Yanık

    İstanbul Medipol Üniversitesi 2019 mezunuyum. Kdz. Ereğli'de özel bir hastane de çalışmaktayım.
  • Aslı Yağantekin

    1997 yılında İstanbul'da doğdu. 2014 yılında Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Hemşirelik bölümünü kazandı. 2018 yılında mezun olduktan sonra özel bir hastanede göreve başlayarak çeşitli servislerde tecrübe kazandı. Çalışırken eş zamanlı olarak Okan Üniversitesinde %100 burslu Yaşlı Bakımı ön lisans bölümünü başarıyla 2019 yılında tamamladı. Şu anda Okan Üniversitesi %100 burslu Beslenme ve Diyetetik öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmektedir.
  • Ayşenur Balıkçı

    Fonksiyonel Tıp alanında çalışmalar, araştırmalar yapan bir Stj Dr. KRONİK HAST. & KANSER İMMÜNOLOJİSİ "Yiyecekleriniz ilacınız, ilacınız da yiyecekleriniz olsun."
  • Ayşenur Kayalık

    Merhaba sevgili okur , Ben Sağlık Bilimleri Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik 2.sınıf öğrencisiyim.Size bildiğim bütün bilgileri,doğru ve güvenilir kaynakların ışığında sunacağım.Unutmayın ki aldığımız besinlerin neler olduğu,vücudumuza ne gibi etkiler bıraktığı nefes kadar önemlidir.Sağlıcakla ve beni takipte kalın :)
  • Diyetisyen Ayşenur Yeşil

    Merhabalar..Güncel ve sık sorulan sorularla ilgiler araştırmalar yaparak sizlerin sağlıklı yaşamla ilgili bilgilerinize yenilerini eklemek için bu platformda yazılarımı paylaşıyorum.Tüm okurlara iyi keyifler🍀
  • Banu Erdoğan

    Ben Banu Erdoğan. Erzincan Binalı Yıldırım Üniversitesi beslenme ve diyetetik öğrencisiyim. Hem kendimi geliştirmek için hem de insanlara faydalı olmak için çabalamaktayım. Bu ailede olmaktan mutluyum. Keyifli okumalar diliyorum.
  • Begüm Kaymak

    06.08.1998 İstanbul doğumlu Medipol Üniversitesi Beslenme Ve Diyetetik Bölümü 4.Sınıf öğrencisi :) Büyük bir istekle okuduğu bölümünde öğrendiklerini sizlere aktarmaya çalışan, çok araştıran , okuyan, aşçılığa oldukça meraklı diyetisyen adayı ve yazar. Unutmayalım ki iyi yaşamanın temeli iyi beslenmektir! :))
  • Beril Su Arıca

    Medipol üniversitesi 3.sınıf beslenme ve diyetetik öğrencisiyim.Okumayı araştırmayı yeni bilgilerimi başkalarına aktarmayı çok seviyorum.Çünkü bilginin paylaştıkça çoğaldığına inanıyorum.
  • Berna Şahin

    Merhabalar.?Silifke Göksu Anadolu Lisesi'ninden birincilikle mezun oldum.Necmettin Erbakan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4 .sınıf öğrencisiyim.Meram Tıp Fakültesi'nde yaz stajımı tamamladım. Mesleğini seven ve insanların sağlıklı bir hayat sürmesini amaçlayan bir diyetisyen adayıyım.Merak ettiklerinizi cevaplamak için sizlerle buradayım.?
  • Diyetisyen Beyza Özkan

    İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra lise eğitimimi de İstanbul'da birincilikle tamamladım. 2017 yılında girdiğim Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü 2021 yılında başarıyla bitirerek diyetisyen ünvanımı aldım. İstanbul Okan Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimime başladım. 2019 yılında girdiğim Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Yandal eğitimimi 2021 yılında başarıyla bitirdim. 2022 yılında ise Anadolu Üniversitesi Aşçılık programını bitirdim. Diyetisyen ünvanım ile de araştırdıklarımı ve öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak ve mesleğe dair, katkı sağlayan güzel bilgileri beraber öğrenmek adına buradayım. Tüm okurlara keyifli ve iyi okumalar, sağlıklı günler diliyorum!
  • Bilge Sever

    MERHABA! Ben Bilge. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde aldığım dört yıllık 'Beslenme ve Diyetetik' eğitimimi bu dönem tamamlıyorum. Amacım yazarlığını yaptığım konuları değişik şekillerde ele alıp bu konulara hep birlikte farklı açılardan bakabilmek. Yepyeni şeyler öğrendiğimiz, öğrendikçe daha çok sorguladığımız güzel günlerimiz olsun. Keyifli okumalar!
  • Canay Ceylan

    Merhaba,İzmir katip çelebi üniversitesi beslenme ve diyetetik bölümü 3.sınıf öğrencisiyim.Öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım..
  • Dilan Nama

    Acıbadem Üniversitesi 4.sınıf Öğrencisi
  • DİLARA AĞTAŞ

    Herkese Merhaba. Ben diyetisyen adayı DİLARA AĞTAŞ. Kapadokya Üniversitesi 3. sınıf öğrencisiyim. Öğrendiklerimi aktarmak, doğru bilgiyi sizlerle paylaşmak için buradayım. Benimle birlikte öğrenmeye ne dersiniz? Keyifli okumalar. Sağlıkla kalın. Güncel bilgiler, sağlıklı tarifler için instagramdan takip edebilir, soru sorabilirsiniz... (@biribeslenmemidedi/instagram)
  • Elif Asana

    Fırat Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde 4 yıllık lisans eğitimi ve stajımı Litvanya' da Klaipeda Üniversite'sinde tamamladım ve ardından meslek hayatıma, özel bir sağlıklı yaşam merkezinin diyetisyeni olarak çalışmaya başladım. Çeşitli İnternet sitelerinde makaleler yazıyorum, gazetede sağlık köşelerinde yazarlık yapıyor ve bunun yanında belirli aralıklarla televizyon ve radyo programlarına konuk olup beslenme üzerine çeşitli röportajlarla insanları bilgilendiriyorum. Aldığım çeşitli eğitim ve sertifikalarla da bilgilerimi pekiştirip, meslek hayatımda daha iyiye gidebilmek ve insanlara sağlıklı beslemeyi benimsetmek, yaşam tarzı haline getirmek için çalışmalarıma devam ediyorum.
  • Dyt. Begum BUTUNOZ

    Merhaba sevgili okurum, 1992 Safranbolu doğumlu mesleğine aşık ve en büyük tutkusu fotoğrafçılık olan bir diyetisyenim. Aynı zamanda Ege Üniversitesi Hemşirelik mezunuyum. Bu mesleki portal üzerinden sizlere başta çocuk beslenmesi ve metabolik hastalıklarda beslenme olmak üzere beslenmeye dair tüm merak edilenleri aktarmaya çalışacağım. Soru ve önerilerinizi instagram ve facebook hesaplarım üzerinden bana iletebilirsiniz. Sağlıkla ve takipte kalın 😊
  • Ebru Doğru

    Merhabalar.. ☺️Ben Ebru Doğru. İstanbul Gelişim Üniversitesinde Beslenme ve Diyetetik İngilizce 4.sınıf öğrencisiyim. Aynı zaman da İstanbul Üniversitesinde Sağlık Kurumları İşletmeciliği okuyorum. Amerika da 3 ay mutfak inceleme deneyimim oldu. Paylaşacağım her yazıda öğrendiğim bilgileri size büyük bir heyecan ve mutlulukla yazacağım. Gezmeyi , araştırmayı, bir şeyler öğrenmeyi ve bunu insanlarla paylaşmayı seviyorum. Gülümsemek ise hayat felsefem..
  • Edanaz Adaşıroğlu

    Merabalarrrrrr ben 1997 Erzincan doğumluyum. Gazi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü 3. sınıf öğrencisiyim.Öğrendiğim her bilgiyi yeni bir haberi sizinle paylaşmaya hazırım:):)
  • Elif Naz Dilbaz

    Kasım 1995 doğumlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Hayallerine, hedeflerine ulaşmak isteyen bir diyetisyen adayı olarak öğrendiklerimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım. Nerede bir istek varsa ,orada bir yol olduğunu unutmayın, renkli sebzeler ile dolu tabaklardan asla vazgeçmeyin.İyi okumalar, sağlıkla kalın:)
  • Elif Ağca

    2014 yılında sağlık meslek lisesinden mezun olarak hemşirelik unvanını aldım. Hayallerimin peşinden giderek aynı yıl İstanbul Arel Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü kazandım ve 2018 yılında mezun oldum. Her zaman kendimi geliştirmeye ve yaptığım araştırmaları sizinle paylaşmaya çalışacağım. Sağlıklı kalın.
  • Elif Bayar

    Herkese merhaba, tam burslu olarak başladığım Beslenme ve Diyetetik bölümünü birincilik ile tamamladım. Eğitimim süresince katıldığım çeşitli seminerler ve stajlar ile bu eğitimimi sağlamlaştırdım. Her hastalığın bir şekilde beslenme ile bağlantısı olduğuna inanmaktayım ve halk sağlığına önem veriyorum. Mezuniyetim sonrası çeşitli okullara gidip ölçümler yaptım ve seminerler verdim. Şimdilerde ise bir performans kulübü ile çalışmaktayım. İnsanları bilinçlendirmek başlıca amacım. Bu amaç doğrultusunda da artık bu platformdayım. Keyifli okumalar :)
  • Diyetisyen Çağla Mangaloğlu

    2015 yılında kazandığım Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 4 yıllık lisans eğitimi sonunda, tezimi "Tip 1 Diyabetlilerde Ara Öğün Alışkanlıkları" üzerine tamamlayarak Diyetisyen ünvanıyla 2019 yılında mezun oldum. Özel FSM Tıp Merkezi, Özel Atlas Hastanesi, Sarıyer Hamidiye Etfal E.A.H, Dr. Siyami Ersek Kalp ve Damar Cerrahisi E.A.H, İstanbul Üniversitesi ÇAPA Tıp Fakültesi ve Dyt. Duygu Yeni Danışmanlık Ofisi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda stajlarımı tamamladım. Öğrenim hayatım boyunca bir çok projeye ve seminere katılmış, sertifika, ödül ve dereceler elde etmiş bulunmaktayım. 2017 yılında kayıt yaptırdığım Anadolu Üniversitesi Gastronomi bölümünde halen eğitimimi sürdürmekteyim. Haziran 2019 tarihinden beri Online Beslenme Danışmanlığı hizmeti vermekteyim. Hem bilgilerimi ve öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak hem de yeni bilgiler öğrenmek için sizlerleyim.
  • Esin Bağdatlı

    Herkese selamm :) Ben Esin, 31.03.1998 Konak/İzmir doğumluyum. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2020 yılında mezun oldum. Şu an aynı üniversite ve aynı bölümde yüksek lisans eğitimime devam etmekteyim. Bölümümle ilgili araştırmalar yapıp yeni bilgiler öğrenmeyi, kendimi geliştirmeyi, mutfakta vakit geçirmeyi, yeni (sağlıklı) tarifler geliştirmeyi(yapmayı) ve kitap okumayı çok severim. Elimden geldiğince bölümümle ve sağlıkla ilgili güncel bilgileri takip edip araştırmalar yapmayı seviyorum. Bilgi paylaştıkça çoğalır ve ben yaptığım araştırmalarda öğrendiğim bilgileri sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarım. Hep birlikte bilimin ışığında ilerleyerek çok güzel ve güncel bilgiler öğreneceğimize eminim. SAĞLIKLA KALIN..!
  • Esra Sepet

    Herkese merhaba, ben diyetisyen adayı Esra Sepet, Haliç Üniversitesi beslenme ve diyetetik 3.sınıf öğrencisiyim. Beslenme çok geniş bir bilim ve vasfı olmadığı halde hatalı öneriler vererek insanları yanlış yönlendiren birçok insan var, bu kişilerin önüne geçmek için elinden geleni yapmaya çalışan bir diyetisyen adayayım! Araştırmayı ve öğrendiklerimi de aktarmayı çok sevdiğim için bu mesleği seçtim diyebilirim. Umarım sizlerede yararlı bilgiler aktarabilirim, Kalorisi düşük tarifler,bilimsel dayanağı olan bilgilere ulaşmak için, @kaloricetvelim hesabımı takibe alabilirsiniz,sağlıklı günler dilerim :)
  • Gizem Nur İltaş

    İstanbul Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Psikoloji bölümünden yandal programına devam ediyorum.
  • Hatice Kübra Acar

    Merhaba, ben Hatice Kübra. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisiyim. Merak ettiğiniz konulara açıklık getirmek için buradayım. Keyifli okumalar dilerim :)
  • Hatice Özmen

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde doğdum.Selçuk Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik öğrencisiyim Kırıkkale Üniversitesine farabi yaptım.Bölümüne aşık bir insanım.Hepinize sağlıklı günler dilerim ☺
  • Hazime Yılmaz

    Merhaba, ben beslenme ve diyetetik öğrencisiyim. Her zaman sizlere yeni bilgi ve fikirlerimi sunuyor olacağım.
  • İlayda Gürışık

    Merhaba, ben İlayda Gürışık. 1998 Adana doğumluyum. Beslenme ve Diyetetik bölümü 4.sınıf öğrencisiyim ve Amerika'da 2018-2019 Haziran-Ekim ayları olmak üzere 8 ay boyunca Work and Travel programına katıldım. İnsan ilişkilerinde kuvvetli iletişim becerisine sahip, sürekli akademik ve sosyal alanlarda araştırma yapan, öğrendiklerimi pekiştirerek daha çok deneyime ve öğrenmeye açık biriyim, keyifli okumalar dilerim :)
  • İlknur Uçaş

    Bezmialem Vakıf Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü 2020 mezunuyum. Faydalı ve gerçek bilgiler paylaşmayı, okurlarımı bilinçlendirmeyi hedefliyorum ve bu doğrultuda paylaşımlar yapıyorum. Takipte kalın, sevgiler. 🐣
  • Kardelen Kapucu

    Herkese merhaba :) Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Araştırdığım ve bildiğim şeyleri sizlerle paylaşmak beni mutlu ediyor.
  • Kübra Demir

    Merhabaa... Ben Kırıkkale Üniversitesi'nde Beslenme ve Diyetetik okuyan, şu anda Medipan Tıp Merkezi'nde diyetisyen hizmeti veren, bölümünü seven ve araştırmaya ve besinlere ilgi duyan biriyim.. Sizinle araştırdıklarımı paylaşmak için buradayım.. ?
  • Leyla Uzuner

    Merhabalar. Hacettepe Üniversitesi 2019 yılı mezunuyum. Beslenme ve Diyetetik alanında gerek yaptığım araştırmalarla gerekse aldığım eğitim kapsamında edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Sağlıkla kalın :))
  • Mehmetcan Türker

    Selam. Ben Mehmetcan TÜRKER. Avrasya Üniversitesi Beslenme Ve Diyetetik Bölümü öğrencisiyim. Araştırarak öğrenmek ve öğrendiklerimi sizinle paylaşmak için buradayım. Sevgiler...
  • Meltem Ayer

    İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik öğrencisiyim
  • Merve Çulha

    Merhabalaar :) 2017 yılında Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldum ve aynı yıl içerisinde temel tıp bilimlerinde Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında yüksek lisansa başladım, şu an tez dönemindeyim. Akademik eğitim sürecimde kendimi geliştirmek ve öğrendiklerimi karşı tarafa sağlıklı bir şekilde aktarmak en büyük amacım ve tabi ki bunun için de bolca makale okuyarak düşünce ve bakış açımı geliştirmek benim için oldukça önemli. Bu sitede paylaştığım yazılarımla da araştırdığım makalelerdeki önemli gördüğüm noktaları sizlere aktarmaya çalışacağım ayrıca sağlıklı beslenme konusunda sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğüm noktalara değineceğim.
  • Merve Eren

    Merhaba ben diyetisyen Merve Eren. Haliç üniversitesi mezunuyum. Okan Üniversitesinde yüksek lisans yapmaktayım. Stajlarımı Medical park Bahçelievler hastanesi, Fransız lape hastanesi, istanbul çapa tıp fakültesi gibi yerlerde tamamladım. Şuan da online diyet ve beslenme danışmanlığı yapmaktayım. Burada bugüne kadar öğrendiğim ve güncel merak edilen konulardan araştırmalar yaparak sizlerle paylaşacağım. soru ve görüşleriniz için bana mail adresimden ve instagramdan ulaşabilirsiniz. Besinler.net yazarlarından biri olduğum için çok mutluyum.:) Sağlıklı günler dilerim.
  • Merve Seylan

    1998, Bursa doğumluyum. İstanbul Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) 4. sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Genetik ve Biyomühendislik bölümünde çift anadal programı öğrencisiyim. Yoğunlukla nutrigenetik ve hastalıklarda beslenme alanlarında araştırmalar yapıyorum.
  • Mine ÇETİNER

    Herkese merhaba, Yakın Doğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü mezunuyum. Yakın Doğu Ünivesitesi Hastanesi'nde yaklaşık 4 ay kurum ve erişkin klinik mesleki uygulamaları, Uludağ Üniversitesi Hastane'sinde 1 ay erişkin klinik mesleki uygulamaları yaptım. Şu an kredi ve yurtlar kurumuna bağlı bir yurtta yönetici diyetisyen olarak çalışmaktayım. Amacım güncel bilgiler ışığında hem size faydalı olmak hem de bu sayede kendimi geliştirebilmek ve güncel bilgileri takip etmek... Sağlıkla kalın...
  • Nida Bayıl

    Fırat Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik
  • Diyetisyen Raziye Çimen

    Merhabalar, ben diyetisyen Raziye. Beslenme ile ilgili en çok merak edilen ve güncel konularda sizlerle bilgilerimi paylaşmak adına burada yer almaktayım. Tüm okurlarımıza iyi keyifler diliyorum.
  • Öğr.Dyt. Seda GEÇGEL

    Merhaba, ben Seda. Kapadokya Üniversitesi'nde Beslenme ve Diyetetik bölümü 3. sınıf öğrencisiyim.
  • Visal Deviren

    Merhabaa:) Ben Öğrenci Diyetisyen Visal DEVİREN. Kapadokya Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Size burada mümkün olduğu kadar edindiğim bilgileri aktarmak, sizleri bilgilendirmek ve sizlerden geri dönüt alarak doğru bilinen yanlışları, bilinmesi gereken fakat bilinmeyen bir çok bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sağlıkçı hayatının her saatinde sağlıkçıdır. Sizler bizim için çok değerlisiniz! Bana soru sormak, bilgi almak isterseniz; Instagram hesabımdan @deviren.visal yazabilirsiniz. Gülümsemeyi, pozitif düşünmeyi ve pozitif kalmayı unutmayın:) Sağlıcakla kalın:)
  • ZehraKurucu

    Beslenme ve diyet hakkında bilgiler ve makaleler yazmak ve öğrenmektir
  • Zeynep Akman

    Merhaba Sevgili okurlar, beslenme ve diyetetik bölümü 2.sınıfım sizler için en bilimsel doğru bilgileri araştırıp paylaşacağım umarım faydasını görürsünüz soru ve önerileriniz için zeynep.akman47@hotmail.com mail adresimden iletişime geçebilirsiniz herkese sağlıklı mutlu günler dilerim :)
  • Zümra Fındıkçı

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden yüksek onur öğrencisi olarak derece ile mezun oldum. İstanbul şehrinde Zümra Fındıkçı Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Merkezi'nde yüz yüze hizmet vermekteyim. Edindiğim yeni bilgileri sizlerle paylaşabildiğim bu platformda yazabilmek benim için oldukça önemli çünkü bilginin paylaştıkça çoğaldığına inanıyorum . Hipokrat'ın '' Bırak yiyecekler ilacın olsun'' sözünü buraya da yazmadan edemeyeceğim. Herkese keyifli okumalar diliyorum. zumrafindikci@hotmail.com