Başlangıç / Etiket Arşivleri: bebek

Etiket Arşivleri: bebek

GEBELİKTE BESLENME

GEBELİKTE BESLENME Gebelik insan yaşamının en önemli dönemlerinden biridir. Bu dönemde annenin metabolik hızı %20 oranında artmaktadır. Annenin yeterli ve dengeli beslenmesi ; Sağlıklı doğum Bebeğin doğum ağırlığı Zihinsel gelişim Prematüre doğum Preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) konularında gerek tedbir gerekse tedavi olabilmektedir. Gebelik döneminde kadının enerji ve besin gereksinmesini etkileyen bazı …

Devamı »

1 Yaşından Önce Bal Yedirmenin Sonucu: BOTULİZM Nedir?

Öncelikle bu hastalığa neden olan mikroorganizmayı tanımlayarak ile başlamak istiyorum. CLOSTRİDİUM BOTULİNUM; Besinlerde botulin denilen bir toksin üreten anaerobik, patojen mikroorganizmadır. Toksini sindirim sistemi üzerinde etkilidir ve öldürücü olabilmektedir. Isıya dayanıklı sporları bulunan bu mikroorganizma doğada yaygın olarak bulunmaktadır.  Bu mikroorganizmadan kaynaklı zehirlenmelere ise Botulizm denilmektedir.   BEBEK BOTULİZMİ; 1 …

Devamı »

Bebekler İçin Ek Besin Takvimi

Bebekler İçin Ek Besin Takvimi

Bebekler İçin Ek Besin Takvimi Ek Besine Ne Zaman Başlanmalı ? Doğumdan sonraki ilk bir yıl büyümenin en hızlı olduğu zamandır. Yeni doğan bir bebeğin altıncı ayın sonunda doğum ağırlığının iki katına, birinci yılın sonunda ise üç katına çıkması beklenir. Bu sebeple altıncı aydan sonra anne sütü ile birlikte ek …

Devamı »

Anne Sütünü Arttıran (Galaktogog) Besinler Nelerdir?

Anne sütünü arttıran besinler nelerdir?

      Anne sütü bebeklerin beslenmesinde en önemli besin kaynağıdır ve anne sütünün yaygınlaştırılması için dünyada çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Annelerin stresi, endişeleri, uyku problemleri emzirmeyi ve anne sütü miktarını olumsuz etkilemektedir.     Anne sütünü arttırmak için bebeklerin erken emzirmeye başlanması, sık sık emzirme, memelerin boşaltılması, annelerin yorulmaması gibi …

Devamı »

Prematüre Bebeklerde Beslenme

    Prematüre; Hamileliğin 37.haftasından önce doğan bebeklere verilen isimdir.  Prematüre bebeklerin çeşitli sağlık sorunları, anne karnında gelişimlerini tamamlayamamaları ve düşük doğum ağırlıkları gibi sebeplere bağlı olarak ciddi anlamda bakım ve beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Prematüre bebeklerin doğum ağırlıkları da tam zamanında doğan bebeklere göre çok daha azdır.    Prematüre Bebeklerin Sınıflandırılması  …

Devamı »

Hamilelikte Beslenme Ve Günlük Kalori Alımı Nasıl Olmalı ?

Hamilelikte Beslenme Ve Günlük Kalori Alımı Nasıl Olmalı ?

   Sevgili ve değerli anne adayları, hamile olduğunuzu öğrendiniz çok sevindiniz ve herkesin istediği gibi sizde bebeğinizi en sağlıklı şekilde büyütmek istiyorsunuz ama neler yapmalıyım, nelere dikkat etmeliyim, nasıl beslenmeliyim diye kafanızda soru işaretleri oluşuyor olabilir. Bu yüzden bu yazımı dikkatle okumanızı tavsiye ederim.     Öncelikle her insanın yapması …

Devamı »

Eğer siz de bir anne adayıysanız bunlara dikkat edin!

metabolik bir dönem olan hamilelik

Sevgili anneler, bebeğinizi kucağınıza almadan karnınızda sağlıklı bir şekilde büyüme ve gelişmesini sağlamak sizin elinizde.Çünkü sizinle beraberken tek beslenme kaynağı sizsiniz. Ve siz ne yiyorsanız bebek de onu yiyor.Bu yüzden beslenme alışkanlıklarınızın ihtiyacınızı karşılayacak şekilde olması ikiniz için de çok önemli. Hem bebeğiniz olması gereken kiloda ve doğru bir gelişme …

Devamı »

Hiperemezis Gravidarum

bir hastalık türü olan hiperemezis

Hiperemezis Nedir? Bu dönem, gebeliğin ilk 12 haftasında görülmekle beraber 20. haftaya kadar uzayabilmektedir. Genellikle ilk 7-8. haftalarda başlar ve 10-11. haftalarda en şiddetli halini alır. Bu dönemde % 7-10 üzerindeki kilo kayıpları ciddi hastane takibi ve tedavi gerektirir ama bunun altındaki kilo kayıplarının görülmesi normaldir. Kişi canı ne istiyorsa …

Devamı »